Salam sejahtera kami ucapkan. Kali ini kami akan merungkaikan satu persoalan kepada anda iaitu “Kenapa anda perlu menjadi seorang pegawai kerajaan?” Ini merupakan soalan yang sangat popular dalam kalangan pencari kerja kerajaan. Salah satu jawatan yang popular dalam sektor kerajaan ialah Penolong Akauntan Gred W27.

Ramai yang mengimpikan kerjaya sektor awam tapi kenapa ya? Ramai juga yang pergi exam tapi GAGAL. Walaupun anda mungkin pernah dipanggil untuk mengambil peperiksaan sebelum ini dan gagal, namun jangan berputus asa kerana kerana kalau dah rezeki anda, tak kemana punya!

Walaupun gaji takde la banyak mana, tapi ramai yang mengimpikan bekerja di sektor awam. Adakah anda mahu tahu sebabnya? Ramai orang suka kerja kerajaan kerana kelebihan – kelebihan ini:

1.Elaun perumahan
2.Cost of living allowance (COLA)
3. Imbuhan tetap khidmat awam (Itka)
4. Kenaikan gaji setiap tahun
5. Kemudahan pinjaman komputer dan kenderaan
6. Cuti tahunan mengikut kelayakan
7. Cuti bersalin
8. Pinjaman perumahan
9. Caruman KWSP atau pencen
10. Bersara pada umur 60 TAHUN (kuatkuasa 2013)
11. Peluang kenaikan pangkat
12. Peluang melanjutkan pelajaran
13.Peluang untuk berkursus dari semasa ke semasa
14. Lebih banyak masa diluangkan bersama keluarga

Ya! itulah kelebihan – kelebihan bekerja di sektor awam. Maka tidak hairanlah ramai berebut – berebut untuk memohonnya.


Untuk tahun 2012 ini, hanya dengan lulus atau melepasi peperiksaan bertulis Kemasukan Perkhidmatan Awam sahaja mampu mejamin anda untuk teruskan perjuangan anda menjadi seorang pegawai sektor Awam.Oleh itu sebelum anda menghadiri peperiksaan bertulis tersebut anda perlu melakukan persedian rapi.

Anda perlukan satu panduan yang lengkap apa yang patut dilakukan, apa yang patut dijawab dan bagaimana untuk berjaya menjawab semua soalan betulis itu.

Untuk membantu mencapai impian anda ini Infokerjaya Resources (Team Tipsptd) telah mengeluarkan satu panduan yang lengkap bagi mempersiapkan calon untuk lulus peperiksaan bertulis tersebut.

“Rujukan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27”

Kenapa perlu mendapatkan panduan ini daripada Team Tipsptd ?

– Segala ilmu serta informasi yang terkandung di dalamnya merupakan ilmu serta informasi yang ‘real’, yang datang dari pengtahuan serta pengalaman. Inilah satu-satunya panduan yang boleh anda gunakan bagi mencapai impian menjawat jawatan kerajaan.

– Panduan ebook yang lengkap dimana ia menyentuh semua bahagian yang perlu dijawab oleh calon-calon.

– Ianya bukan setakat lengkap malah duhuraikan secara terperinci

– Juga dibekalkan dengan contoh-contoh soalan dan jawapan!

– Soalan berkaitan GTP banyak ditanya dalam peperiksaan kerajaan 2012. Nota khas GTP merupakan satu komponen dalam pakej ini yang bakal membantu anda!

Namun semuanya ini tidak dapat anda miliki jika selepas membaca email ini anda biarkan sahaja tanpa melakukan apa-apa. Lagi cepat calon bertindak lagi cepat mereka boleh persiapkan diri untuk berjaya dalam Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam!

Oleh itu bagi mengubah masa depan anda dengan menjadi seorang Penolong Akauntan W27, sila klik ke;

www.PenolongAkauntan.com
Semoga perkongsian mengenai kewujudan panduan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 ini dapat memberikan semangat dan keyakinan yang lebih untuk anda menghadapi peperiksaan itu nanti pada 23 Jun ini. Semoga berjaya kami ucapkan di Team PanduanSPA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.