Kemaskini Terkini 1 Mac 2014: Tim Infokerjaya telah mengeluarkan Panduan Peperiksaan Bertulis Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29, sila terus ke laman web ini:

KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD PANDUAN PEPERIKSAAN BERTULIS PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29

Salam sejahtera kami ucapkan kepada anda yang datang mencari maklumat berkait rapat dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ramai yang bertanyakan kepada kami kemungkinan untuk mendapatkan atau membeli panduan untuk Peperiksaan Bertulis Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29Sebelum itu, tahniah kami ucapkan kepada anda yang dipanggil menduduki peperiksaan bertulis tersebut pada 29 September 2012 ini. Pihak Infokerjaya Resources buat masa ini belum lagi menerbitkan pakej panduan ebook berkaitan dengan jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 ini. Apapun, kami akan cuba mengumpulkan beberapa panduan dan juga contoh soalan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 ini untuk anda.

Di sini kami berikan sedikit pengenalan mengenai jawatan ini kepada anda agar anda lebih mengetahui tugas yang diamanahkan kepada seorang Penolong Pegawai Teknologi Maklumat

Jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat diletakkan di dalam kumpulan sokongan di bawah kementerian Jabatan Perkhidmatan Awam. Tangga gaji pula, anda boleh rujuk rajah di bawah.

Syarat Lantikan:
Diploma dalam bidang sains komputer atau teknologi maklumat yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
[ Gaji Permulaan P1 : RM1,745.69 ]
Diploma dalam bidang kejuruteraan elektronik (komputer) yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
[ Gaji Permulaan P1 : RM1,820.89 ]
Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan :
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Juruteknik Komputer adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk KPSL ke jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:
i. mempunyai kelayakan di atas; dan
ii. berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

Deskripsi Tugas :
Bertanggungjawab membangun program baru untuk sesuatu sistem gunaan komputer, memperkembangkan sistem komputer yang sedia ada bagi memenuhi keperluan semasa, penyelenggaraan sistem dan memberikan latihan serta bantuan teknikal kepada pihak pengguna.

 KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD PANDUAN PEPERIKSAAN BERTULIS PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Responses to Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

 1. faz says:

  assalamualaikum…. sebenarnya saya amat meminati PPTM F29… lepas sya tamat diploma IT… sya mohon temuduga… 10 dapat p temuduga…. tapi sayang satu pun tak melekat… akhirnya sya mohon N17… terus dapat… ni terbaru sya mohon…. dapat exam… insyaallah sya akan hadir exam tu…. moga2 ini rezeki sya….cz sya inginkan perubahan dalam hidup ni… tpi sukarnya nak ku gapai… tapi insyaallah one day…. ada rezeki…. sebab tu lah…. sya xputus2 meminta& berdoa……

 2. MOHAMAD AMEER says:

  MEMOHON CONTOH SOALAN PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLAT GRED F29

 3. KOGELAVANI A/P NARAYNANSAMY says:

  Salam Tuan, saya telah menerima surat panggilan menduduki peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat pada 08hb March 2014. Saya ingin memohon pertolongan daripada Tuan, jika ada tips ataupun contoh2 soalan bagi peperiksaan tersebut. Saya sertakan email saya disini vaniipoh86@yahoo.com. Perhatian daripada Tuan amat saya hargai. Terima Kasih.

 4. Shaiful says:

  MEMOHON CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29

 5. kynaluna says:

  Salam tuan boleh x tolong share contoh soalan bagi peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29..Thanks…

 6. ZIERA says:

  Salam…MEMOHON CONTOH SOALAN-SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29

  • admin says:

   Salam Ziera, kami telah masukkan anda dalam senarai WAITING LIST, harap maklum. Sila sahkan pendaftaran waiting list anda. Sila periksa email anda ya. Terima kasih.

 7. NARREN says:

  MEMOHON CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29 YANG AKAN BERLANGSUNG PADA 08 MARCH 2014.SEKIAN TERIMA KASIH.

  • admin says:

   Salam Narren, kami telah masukkan anda dalam senarai WAITING LIST, harap maklum. Sila sahkan pendaftaran waiting list anda. Sila periksa email anda ya. Terima kasih.

 8. MIZAH says:

  mohan email contoh soalan f29…sebagai contoh buat sy tq..

 9. lina says:

  mohon share.contoh soalan untk jawatan penolong pegawai teknologi maklumat TQ: )

 10. Laila says:

  Assalamualaikum dan selamat sejahtera…
  Saya mohon jika ada contoh soalan untuk exam PPTM.
  Saya baru tahu yg saya dipanggil exam 8mac ni.

  Terima kasih.

 11. tracy says:

  Saya telah menerima surat panggilan menduduki peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat pada 08hb March 2014. Harap Tuan dapat share jika ada tips ataupun contoh2 soalan bagi peperiksaan tersebut. TQ

 12. IBUIZZ says:

  Salam Tuan,

  Boleh tak saya dapatkan tips ..Pagi ni saya mendapat satu sms dari SPA tawatan untuk menduduki peperiksaan untukjawatan penolong pegawai teknologi maklumat F29. Saya mengharapkan kerjasama tuan untuk sudi berkongsi maklumat. Ini alamat email saya : eyump83@gmail.com

  • admin says:

   Salam 1Malaysia, kami telah pun menghantarkan email kepada anda berkaitan dengan Peperiksaan Pegawai Penolong Teknologi Maklumat F29 ini.
   Mohon semak dengan kadar segera.

 13. NanaAhamad says:

  MEMOHON CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29..

 14. eiyza says:

  Salam hai admin,mohon email contoh soalan utk jwtn tersebut. Sekian terima kasih

  • admin says:

   Salam 1Malaysia Cik Puan Eizya, kami telah menghantar email kepada anda. Sila email kami jika terdapat sebarang pertanyaan.

 15. imah says:

  Assalam,

  Mohon email contoh soalan untuk jawatan PPTM untuk dijadikan panduan dan rujukan dalam exam pada 8.3.2014. Segala kerjasama dan sokongan amatlah dihargai. Ribuan terima kasih diucapkan.

 16. ahmad nagyb ahmad jamil says:

  Salam Tuan, saya telah menerima surat panggilan menduduki peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat pada 08hb March 2014. Saya ingin memohon pertolongan daripada Tuan, jika ada tips ataupun contoh2 soalan bagi peperiksaan tersebut. Saya sertakan email saya disini ahmadnagyb@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.